Recept

Tyrolská polévka s knedlíkem

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 78 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 48 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33468

Ingredience

60 g Cibule
1000 ml Hovězí vývar základní
300 ml Mléko polotučné
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 g Petržel - nať
250 g Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové koleno uzené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 123kJ
12% Sacharidy 43 g
33% Tuky 25 g
41% Sodík 823 mg
47% Bílkoviny 26 g

Tyrolská polévka s knedlíkem postup přípravy receptu:

1

Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme nasekanou petržel.

2

Maso pokrájíme na kostičky, necháme osmahnout na 15 ml rozpáleného oleje. Poté vyjmeme z pánve a dáme k rohlíkům.

3

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Na pánev přilijeme zbytek oleje a osmahneme na něm cibuli. Tu přidáme k rohlíkům, vmícháme vejce, dobře promícháme, zalijeme polovinou mléka, necháme chvíli odležet.

4

Dle konzistence těsta přisypeme další nakrájené rohlíky či přilijeme trochu mléka, těsto musí držet pohromadě, nesmí se rozpadat či být příliš řídké. Z těsta tvarujeme knedlíky o průměru 6 cm, ty uvaříme 18 minut ve vroucí vodě. Vývar uvedeme k varu a poté odstavíme.

5

Knedlíky servírujeme rozkrojené na polovinu a přelité horkým vývarem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept