Recept

Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33529

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
6 ks Houby čerstvé
8 ks Krevety tygří - loupané
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
170 g Mořský ďas
6 polévková lžíce Olej rostlinný
5 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Sůl
1 ks Řasa Nori
Těstíčko
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

90% Kalorie 1,778 kcal
Kilojoule 7 439kJ
33% Sacharidy 117 g
65% Tuky 49 g
84% Sodík 2 g
852% Bílkoviny 479 g

Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Placku nori nakrájíme na proužky cca 1x5 cm. Konec každého navlhčíme vodou a obalíme jím ocas krevety. Ty pak navlékáme na grilovací jehly střídavě s rybím masem nakrájeným na kousky o velikosti rybích prstů.

2

Lilek pokrájíme na plátky, osolíme a rozložíme na tác. Vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a 20-30 minut necháme odstát. Poté důkladně opláchneme pod studenou vodou, osušíme, napícháme na grilovací jehly společně s nakrájenou jarní cibulkou a čerstvými houbami.

3

Těstíčko připravujeme těsně před použitím. Oba žloutky rozšleháme v polovičním množství vody. Poté zlehka vmícháme mouku se solí. Nakonec přidáme zbylou vodu a zlehka rozmícháme.

4

V pánvičce s drátěným roštem rozpálíme olej na teplotu 190 °C. Zeleninu a rybí maso na jehlách zaprášíme moukou, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme postupně cca 1-2 minuty dozlatova. Ochutíme solí a necháme osušit na papírové utěrce. Podáváme se sójovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept