Zelné karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné karbanátky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33568 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Maso mleté - mix |
6 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
200 g | Strouhanka |
9 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 72,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Sterilované zelí pokrájíme na drobnější kousky a necháme podusit na pánvi. Na jiné pánvi osmahneme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, smaženou cibuli a zelí, osolíme, opeříme a důkladně prohněteme. Z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji. |