Těstovinové mušle s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové mušle s ricottou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33579 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
30 ml | Olej olivový |
400 g | Těstoviny Conchiglie |
Náplň | |
---|---|
180 g | Artyčoky sterilované |
95 g | Paprika červená |
80 g | Rajčata |
150 g | Roketa |
100 g | Sýr Parmezán |
500 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Sýrová omáčka | |
20 g | Bazalka |
60 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
600 ml | Omáčka na těstoviny |
20 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 137,6mg |
Draslík | 444,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Artyčoky sterilované, Paprika červená, Rajčata, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Bazalka, Oregano sušené, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Conchiglie, Roketa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Omáčka na těstoviny, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinové mušle s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a rozložíme na 2 plechy potřené olejem tak, aby se navzájem neslepily, a opatrně je zakryjeme fólií. |
2 | Náplň: Všechny suroviny na náplň smícháme v míse. Náplň klademe do těstovinových mušlí lžičkou. Nesmíme je přeplnit, aby nepraskly. |
3 | V hrnci rozehřejeme na malém ohni máslo, přidáme mouku a asi 1 minutu mícháme, až vznikne hladká zlatavá jíška. Odstavíme ji a postupně vmícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, přivedeme k varu, až začne houstnout. Asi 1 minutu ji povaříme, odstavíme a vmícháme do ní sýr, bazalku, sůl a pepř. |
4 | Trochu sýrové omáčky nalijeme na dno zapékací mísy. Naplněné conchiglie rozložíme do omáčky, zalijeme zbývající omáčkou a zapékáme asi 30 minut, až omáčka zezlátne. |
5 | Do hotové omáčky na těstoviny přidáme oregano a krátce ji prohřejeme při střední teplotě. Omáčku rozdělíme do nahřátých talířů, do ní dáme zapečené conchiglie a povrch ozdobíme čerstvou bazalkou. |