Jablečné koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné koblihy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33585 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
7 g | Droždí |
100 ml | Džus jablečný |
600 g | Jablka |
125 g | Mouka polohrubá |
20 ml | Olej olivový |
3 dl | Olej rostlinný |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 g | Sůl |
Na omáčku | |
120 ml | Calvados |
400 g | Kompot meruňkový |
60 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pomerančová kůra |
3 g | Skořice mletá |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 115,6mg |
Draslík | 421,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Džus jablečný, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Kompot meruňkový, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Calvados, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné koblihy postup přípravy receptu:
1 | Do nahřáté mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme droždí, pivo, jablečný džus a olivový olej. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme a necháme v teple kynout. |
2 | Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, dáme do misky a posypeme cukrem. |
3 | Připravíme si meruňkovou omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, ochutíme skořicí, přilijeme calvados, smetanu, rozmixované scezené meruňky a nasypeme pomerančovou kůru. Chvíli zahříváme a nakonec všleháme žloutek. Omáčku nalijeme do misky těsně před servírováním, aby zůstala teplá. |
4 | Plátky jablek pomocí kleští dokonale obalíme v těstě a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se smetanovou omáčkou. |
Poznámka
4 hodiny na vykynutí.