Ravioli s limetkovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s limetkovou zálivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33589 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 ks | Limetka |
10 g | Med včelí |
250 g | Mleté kuřecí maso |
275 g | Nudlové těsto |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
10 g | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 124,2mg |
Draslík | 217,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 94,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Limetka, Med včelí, Ocet vinný, Pažitka, Pomerančová kůra, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mleté kuřecí maso, Nudlové těsto, Olej olivový, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s limetkovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Rozválíme těsto na tenký plát a nakrájíme čtverce 5x5 cm. Důkladně smícháme mleté kuřecí maso, rozšlehané vejce, pomerančovou kůru, nastrouhaný parmezán a bazalku. Navršenou lžíci směsi upravíme do středu čtverce těsta a okraje mírně potřeme vodou. Navrch položíme druhý čtverec těsta a okraje dobře přitiskneme k sobě. |
2 | Ravioli postupně vaříme ve slané vodě al dente. Jedna dávka se vaří asi 5 minut. Hotové ravioli vyjmeme naběračkou s otvory, necháme okapat a udržujeme teplé. |
3 | Mezitím v malé nádobce smícháme limetovou šťávu, vinný ocet aceto balsamico, med a olej a šleháme, aby se suroviny dobře promíchaly. Ravioli upravíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme najemno nakrájenou čerstvou pažitkou. Na ozdobu můžeme přidat kolečka limetky. |