Tvarohovo krupicové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohovo krupicové knedlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33651 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
300 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
20 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 866,2mg |
---|---|
Cholesterol | 246,1mg |
Draslík | 59,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Tvaroh měkký, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohovo krupicové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme 60 g másla, žloutky, sůl a citronovou kůru. Promícháme, přidáme prolisovaný tvaroh, krupici, mouku a sníh vyšlehaný z bílků. Vypracujeme těsto a z něj vytvoříme 5 knedlíků. |
2 | Vaříme v osolené vodě 15-18 min, necháme okapat na sítu a rozdělíme na talíře. Posypeme osmaženou houskou, přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a ihned podáváme. |