Chlebová polévka s plzeňským pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka s plzeňským pivem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33746 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
500 g | Chléb celozrnný žitný |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
100 g | Kapusta růžičková |
2 špetka | Kmín mletý |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
500 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 144,8mg |
Draslík | 876,0mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Hovězí maso přední, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Kmín mletý, Mrkev kořen, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka s plzeňským pivem postup přípravy receptu:
1 | Chleba nakrájíme na kostky, přelijeme pivem a necháme stát. |
2 | V tlakovém hrnci ve vodě uvaříme doměkka maso s kořenovou zeleninou, cibulí, kapustičkami, solí a pepřem. |
3 | Hotový vývar přecedíme a přilijeme k chlebu s pivem a vaříme, dokud se chleba nerozvaří. Poté přisypeme kmín, přilijeme rozšlehaná vejce a smetanu. |