Jednoduchý recept

Jablkovec s ořechy a rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33903

Ingredience

60 g Cukr moučkový
40 g Hrozinky
500 g Jablka
0,5 l Mléko plnotučné
60 g Máslo čerstvé
30 g Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá
20 g Strouhanka
300 g Žemle tuková
Na zalití
0,1 l Mléko plnotučné
1 ks Vejce slepičí
Krém
200 g Cukr moučkový
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 945kJ
33% Sacharidy 117 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 86 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jablkovec s ořechy a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Housky nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté do ní klademe postupně vrstvu housek, vrstvu na plátky nakrájených jablek, posypeme cukrem smíchaným se skořicí, rozinkami a sekanými oříšky. Tento postup ještě jednou zopakujeme, navrch poklademe opět housku, pokapeme máslem a zalijeme mlékem, v němž rozšleháme vejce.

2

Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 min. Před podáváním dozdobíme sněhovým krémem.

3

Krém:

4

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně po lžičkách zašleháme 50 g cukru a poté zbytek cukru vmícháme vařečkou. Rozetřeme na jablkovec a v rozpálené troubě necháme cca 2 min. zrůžovět.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept