Valašská brynzová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašská brynzová polévka
Valašská brynzová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34112 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko acidofilní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Brynza |
7,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 84,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko acidofilní, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašská brynzová polévka postup přípravy receptu:
1 | V kyselém mléce rozmícháme brynzu. Ve vodě rozmícháme hladkou mouku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpuštěném másle ji podusíme, pak k ní přimícháme sladkou papriku. Když se paprika rozpustí, přilijeme do polévky rozmíchanou vodu s moukou a za stálého míchání přiléváme mléko s brynzou. Když se mléko za několik minut začne vařit, zmírníme ihned teplotu, ale stále polévku mícháme, aby se nesrazila. Přidáme drcený kmín. |
3 | Polévku vaříme asi 5-7 minut, pak ji odstavíme z plotny, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr. |
4 | Polévku můžeme dochutit octem a podáváme. |