Marmeláda třešňová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda třešňová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34148 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
250 g | Cukr želírovací |
30 ml | Sherry brandy |
500 g | Třešně |
200 ml | Víno červené |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 82,0mg |
Vláknina | 916,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 699,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Sherry brandy, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marmeláda třešňová postup přípravy receptu:
1 | Třešně omyjeme, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, víno, zakápneme brandy, přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. Přisypeme želírovací cukr, povaříme a jakmile hmota začne houstnout, důkladně promícháme a odstavíme. Necháme pár minut odpočinout a marmeládou naplníme vyvařené skleničky, uzavřeme a necháme na chladném místě vystydnout. |