Jednoduchý recept

Zavařenina jablečná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 34165

Ingredience

300 g Cukr želírovací
600 g Jablka
30 ml Likér meruňkový
200 ml Voda pitná
300 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 604kJ
10% Sacharidy 35 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Zavařenina jablečná postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek nakrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce, zalijeme šťávou, likérem a vodou. Přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Chceme-li mít z jablek čirý rosol, tak ho nyní přecedíme přes plátýnko.

2

Přisypeme želírovací cukr, povaříme ještě pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvilku chladnout a občas promícháme, aby unikla pára. Zavařeninu nandáme do spařených sklenic, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept