Recept

Paella s mořskými plody

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3418

Ingredience

350 g Kalamáry
16 ks Krevety tygří - loupané
250 g Mušle slávky
150 ml Olej olivový
3 ks Rajčata
750 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový
1 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

203% Kalorie 4,007 kcal
Kilojoule 16 766kJ
79% Sacharidy 285 g
164% Tuky 123 g
180% Sodík 4 g
1699% Bílkoviny 956 g

Paella s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Na oleji zprudka opečeme krevety, z každé strany. Vyndáme a zabalíme do alobalu, dojdou a zůstanou teplé.

2

Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kalamáry, také nakrájené na kostičky. Krátce osmahneme na pánvi, přidáme rýži, krátce osmahneme, vlijeme vodu nebo rybí vývar a vaříme cca 20-30 minut, voda se musí odpařit. Asi v polovině doby varu přidáme šafrán, rýže se obarví, promícháme a osolíme.

3

Slávky povaříme v zeleninovém vývaru, scedíme a spolu s krevetami položíme na paellu.

Poznámka

Slávky: čerstvé vaříme jen ty zavřené, otevřené odstraňte. Vařením se slávky otevřou, ty zavřené vyhoďte.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept