Houbová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 34316 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 kostka | Bujón houbový |
1 ks | Cibule |
170 g | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 688,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Houby sušené, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby namočíme na 20 minut do vlažné vody. |
2 | Do nádoby dáme 2 l teplé vody, přidáme 2 kostky bujónu a připravíme vývar. |
3 | V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostky nakrájené brambory, zasypeme moukou, poprášíme červenou paprikou, přidáme namočené houby, zalijeme vývarem z bujónu a necháme vařit. |
4 | Uvařenou polévku podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Polévku podáváme s rohlíkem anebo čerstvým chlebem. Na talíři můžeme ozdobit nasekanou petrželovou natí.