Špenátovo-bylinková roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátovo-bylinková roláda
Špenátovo-bylinková roláda
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34370 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Na roládu | |
---|---|
1 kávová lžička | Bazalka |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana na vaření |
455 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
1 hrst | Bazalka |
55 g | Kapie |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
55 g | Olivy bez pecky |
55 g | Rajčata sušená sterilovaná |
2 polévková lžíce | Smetana kyselá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
150 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 43,9mg |
Draslík | 400,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Bazalka, Lilek, Rajčata sušená sterilovaná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana na vaření, Sýr Eidam cihla 30%, Kapie, Olej olivový, Olivy bez pecky, Smetana kyselá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátovo-bylinková roláda postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190˚C. Formu vymažeme olejem a zatím odložíme. Špenát omyjeme, dáme do mikrovlnné trouby změknout, vymačkáme z něj vodu a nasekáme na kousky. |
2 | Do mísy dáme nasekaný špenát, přidáme muškátový oříšek, petrželovou nať, lístky bazalky, máslo, smetana na vaření, žloutky, eidam, osolíme, opepříme a důkladně smícháme. Bílky našleháme do pěny a přimícháme do špenátového těsta. Vlijeme do formy, uhladíme a pečeme 12 - 15 minut, až je těsto pevné. |
3 | Na dřevěný vál položíme utěrku, vyklopíme na ni těsto z formy a necháme vychladnout, abychom ho mohli po vychladnutí rozválet. |
4 | Olivy, kapii a rajčata nasekáme najemno a smícháme s tvarohem, solí, pepřem, zakysanou smetanou, sušenými rajčaty, strouhankou, hrstí bazalky a olivovým olejem. Lilky osolíme a opepříme. |
5 | Špenátové těsto potřeme tvarohovou náplní, navrch poklademe lilky. Roládu z delší strany sbalíme a pomůžeme si utěrkou. Zabalenou v utěrce ji dáme do lednice cca na 5 hodin odležet. |