Malé lívanečky s ořechy a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé lívanečky s ořechy a mandlemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34371 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
0,3 ks | Citrony |
200 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Džem rybízový |
70 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Ořechy lískové pražené |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 321,5mg |
Draslík | 165,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 308,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Mandle, Ořechy lískové pražené, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Malé lívanečky s ořechy a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozmícháme, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, žloutky, celá vejce a třeme cca 30 minut. Poté přisypeme nastrouhané mandle, prosátou mouku a důkladně promícháme. |
2 | Rozpálený lívanečník vymažeme rozehřátým máslem, rozetřeme do něj těsto, doprostřed každého koláčku dáme kousek zavařeniny, posypeme praženými, sekanými ořechy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. |
3 | Hotové lívance vyjmeme kulatým nožem, posypeme cukrem a teplé podáváme. |