Recept

Kyselica s čerstvými hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34410

Ingredience

300 g Brambory
150 g Hříbky čerstvé
2 ks Jablka
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 517kJ
8% Sacharidy 28 g
1% Tuky 1 g
11% Sodík 222 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kyselica s čerstvými hříbky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostky. Hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky spolu s brambory. Uvaříme v 1,2 litru vody se solí a kmínem téměř doměkka. Vaříme přibližně 10-15 minut, pak přidáme kysané zelí i s naloženými jablky ze zelí - pokud je máme, čerstvě pomletý pepř a vaříme přibližně dalších 10 minut.

2

V pánvi rozpálíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky.

3

Povaříme ji 2 minuty, polévku dosolíme podle chuti a podáváme.

Poznámka

Na Valašsku se do nakládaného zelí dávají jablka, která se dají využít při vaření různých jídel. Pokud naložená jablka nemáme, můžeme přidat do kyselice i rozkrojená čerstvá jablka a polévku můžeme přikyselit šťávou z kysaného zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept