Rybí filé v pivním těstíčku s droždím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé v pivním těstíčku s droždím
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34419 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé rybí |
120 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
25 g | Droždí |
180 g | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 850,6mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 182,0mg |
Vláknina | 375,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Droždí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé v pivním těstíčku s droždím postup přípravy receptu:
1 | Do mouky rozdrobíme droždí, rozmícháme s pivem, rozšlehaným vejcem a necháme na teple asi půl hodiny kynout. |
2 | Filé namáčíme do vykynutého těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji. Filé solíme až před podáváním. |