Těstovinové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové řezy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34439 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
250 g | Borůvky |
20 g | Cukr moučkový |
250 g | Jahody zahradní |
250 g | Maliny |
4 ks | Mučenka |
120 g | Nudlové těsto |
20 ml | Olej olivový |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 255,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Maliny, Mučenka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudlové těsto, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstovinové řezy postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozválíme na pláty. Plátky těsta uvaříme po dvou ve velkém množství osolené vody al dente. Do vody přidáme trochu oleje, aby se plátky neslepily. Vyjmeme je, opláchneme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme napříč, každý na 3 díly. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a postupně v něm smažíme plátky těsta dozlatova. Osušíme je na papírových ubrouscích. |
3 | Šlehačku ušleháme. Na 4 talířky položíme po jednom plátku těsta, upravíme na ně trochu šlehačky, lesních plodů a dužniny mučenky a poprášíme moučkovým cukrem. Navrch položíme další plátek těsta a navrstvíme šlehačku a ovoce. Zakončíme třetím plátkem těsta. |
4 | Dezert pocukrujeme a servírujeme. |