Zeleninové antipasto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové antipasto
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 205 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 34475 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
300 g | Cuketa |
100 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
200 ml | Vývar zeleninový |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 633,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Paprika červená, Paprika žlutá, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové antipasto postup přípravy receptu:
1 | Paprikové lusky a cukety omyjeme a očistíme. Lusky nakrájíme na čtvrtky a cukety na plátky. Žampióny očistíme a rozpůlíme. Zeleninu postupně opečeme na pánvi s olejem a odložíme stranou. |
2 | Na pánvi opečeme oloupaný a nasekaný česnek, zalijeme jej zeleninovým vývarem a necháme přejít varem. Vývar pikantně okořeníme tymiánem, oreganem a pepřem. |
3 | Zeleninu šupinkovitě urovnáme do zapékací mísy, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 2-3 hodiny odležet. Při podávání ozdobíme lístky bazalky. |