Máslové tyčinky s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslové tyčinky s parmezánem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34495 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 ks | Citrony |
650 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
Na potření | |
---|---|
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 162,2mg |
Draslík | 60,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslové tyčinky s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a kousek másla. Rozsekáme jej, přilijeme vodu, vejce, citronovou šťávu a zpracujeme těsto. Zbytek másla propracujeme tak, aby v něm nezbyla žádná voda, uděláme čtverec a na chladném místě necháme ztuhnout. |
2 | Z těsta vyválíme větší čtverec, doprostřed dáme máslový bochánek a zabalíme. Vyválíme na obdélník, složíme na tři díly, zakryjeme a necháme na chladném místě odpočinout 30 minut. Poté opět vyválíme, složíme a odložíme na 15 minut. Toto opakujeme ještě jednou, počtvrté těsto vyválíme, nakrájíme tyčky, rozložíme na plech opláchnutý vodou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným parmezánem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. |