Jednoduchý recept

Těsto na pizzu

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Těsto na pizzu 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 34583

Ingredience

40 g Droždí
400 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 250kJ
41% Sacharidy 147 g
12% Tuky 9 g
42% Sodík 837 mg
48% Bílkoviny 27 g

Těsto na pizzu postup přípravy receptu:

1

Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.

2

Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Následně těsto necháme 30 minut kynout.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Těsto na pizzu
Dobré těsto na pizzu, ale doporučuji snížit množství droždí na 12 - 15 g na 400 g mouky, což je úplně dostačující. Dělávám ho už dlouho. Množství ze 400 g mouky vyjde na 2 velké pizzy, vody bych na začátku dala 2 dl.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept