Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně
Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34645 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 ks | Šalotka |
2,5 dl | Smetana zakysaná 15% |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 549,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Fazolové lusky zelené, Nové koření celé, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana zakysaná 15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně postup přípravy receptu:
1 | Mladé zelené fazolové lusky očistíme, zbavíme konců, zešikma je rozkrájíme a omyjeme. Dáme je do 1 litru osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Budeme je vařit přibližně 20 minut. |
2 | Mezitím si očistíme šalotky a drobně pokrájíme. V druhém hrnci si šalotku na rozpáleném másle usmažíme dozlatova. |
3 | V kysané smetaně si dohladka rozmícháme hladkou mouku. Uvařené fazole scedíme, odstraníme koření a dáme je na usmaženou cibulku. Hrnec s fazolkami postavíme znovu na plotnu, přimícháme smetanu s moukou, přivedeme k varu a pomalu, za stálého míchání, vaříme přibližně 1-2 minuty. |
4 | Fazolové lusky dochutíme bílým pepřem a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu k luskám podáváme vařené brambory s kmínem.