Oplatkové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oplatkové brambory
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34660 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 413kJ
4% Sacharidy 16 g
40% Tuky 30 g
10% Sodík 206 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 516,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Oplatkové brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Vroubkovaným nožem je nakrájíme na tenké plátky, přitom bramboru po každém řezu obrátíme o 90 stupňů, aby vznikla na plátku mřížka. |
2 | Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a brambory v něm usmažíme dozlatova. Po usmažení podle chuti osolíme. |
3 | Podáváme jako přílohu k minutkám. |
Poznámka
Použijeme stejně velké brambory.