Těstovinový salát s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s plody moře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34680 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
30 g | Estragon |
250 g | Majonéza |
1 kg | Mořské plody mix |
80 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
40 g | Ředkvička |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Conchiglie |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 337,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Paprika zelená, Pepř cayenský, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Mořské plody mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich 1-2 lžíce majonézy. Za občasného míchání je pak necháme vychladnout na pokojovou teplotu. |
2 | Nasekaný estragon, petrželku, kajenský pepř a citronovou šťávu smícháme v misce se zbytkem majonézy. Plody moře uvaříme v páře a necháme vychladnout. |
3 | Maso plodů moře promícháme s těstovinami, ředkvičkami a paprikou, osolíme a opepříme. Potom vmícháme ochucenou majonézu tak, aby bylo maso majonézou pokryté. Mísu přikryjeme a salát před podáváním vychladíme. |
Poznámka
Zdáli se nám salát příliš suchý, můžeme přidat trochu majonézy nebo citronové šťávy.