Zelený chřest v máslové omáčce sypaný parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený chřest v máslové omáčce sypaný parmezánem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34699 |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 50,8mg |
Draslík | 235,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený chřest v máslové omáčce sypaný parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vodě s kostkou cukru uvaříme očištěný zelený chřest. V hrnci si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme chřestovým vývarem. Uvařený chřest vložíme do hrnce k jíšce s vývarem a na mírném plameni necháme vařit 20 minut, aby se mouka řádně rozvařila. Okořeníme pepřem, solí a lžičkou citrónové šťávy a posypeme jemně nasekanou pažitkou. Hotové jídlo sypeme strouhaným parmezánem. |
Poznámka
Tento pokrm podáváme jako teplý předkrm, nebo jako lehký pokrm s dušenou rýží.