Chřestové otýpky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestové otýpky na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34700 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
15 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 745kJ
2% Sacharidy 7 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 58 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestové otýpky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme okapat. Smetanu ušleháme ve šlehači. Uvařený a okapaný chřest upravíme na talíře, pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme šlehanou smetanou. |