Recept

Sýrová polévka s kedlubnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34770

Ingredience

100 ml Džus hroznový
1 ks Kedlubna
400 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Gouda 45%
50 g Sýr Niva (Rokfór)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1 špetka Muškátový oříšek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 181kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
30% Sodík 601 mg
24% Bílkoviny 13 g

Sýrová polévka s kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky odložíme stranou na ozdobu, plátky kedlubny povaříme ve 200 ml osolené vody, scedíme a tekutinu zachytíme.

2

Na rozehřátém másle osmahneme hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme mléko, vývar z kedlubny a necháme přejít varem.

3

Goudu nastrouháme, nivu rozdrobíme a oba sýry vmícháme do polévky. Za stálého míchání necháme rozpustit.

4

Přilijeme hroznovou šťávu, ohřejeme, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátu. Nakonec do polévky přidáme kedlubnu.

5

Polévku podáváme ozdobenou lístky z kedlubny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept