Kapustový salát s protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový salát s protlakem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34867 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
120 g | Jablka |
400 g | Kapusta hlávková |
50 g | Kopr čerstvý |
100 g | Okurky nakládané |
30 ml | Olej olivový |
3 dl | Protlak rajčatový |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 577,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 132,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kapusta hlávková, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový salát s protlakem postup přípravy receptu:
1 | Kapustu nakrájíme na slabé proužky, osolíme a necháme v míse změknout. Okurky a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme s rajským protlakem, olejem a smetanou, trochu osladíme. Nakonec vmícháme změklou kapustu a nasekaný kopr a rozdělíme do misek. Ozdobíme snítkou kopru. |