Recept

Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 34900

Ingredience

1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koření grilovací
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 kávová lžička Majoránka
1,5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
500 g Ovesné vločky
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
250 g Zeleninová směs jarní - mražená
3 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 910 kcal
Kilojoule 3 806kJ
32% Sacharidy 116 g
47% Tuky 35 g
13% Sodík 263 mg
68% Bílkoviny 38 g

Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky v sítu promyjeme a dáme do mísy. Přilijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat. Šalotku s česnekem očistíme. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.

2

Mraženou zeleninovou směs (mrkev, brokolice, květák, cibule..) podusíme v pánvi na másle a pak vychlazenou zeleninu přidáme k vločkám. Ještě do směsi přidáme: vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, prolisovaný česnek, pepř, majoránku, drobně pokrájenou šalotku, mléko, sójovou mouku, Maizenu, grilovací koření a drcený kmín. Vše dobře promícháme a dochutíme solí.

3

V pánvi rozpálíme olej, směs nabereme lžící a pokládáme na rozpálený olej. Pokud chceme větší karbanátky, na jeden použijeme 2 lžíce směsi. Uhladíme je na tenčí placičku o síle asi 1.5-2 cm. Karbanátky smažíme dozlatova z každé strany 1-2 minuty.

4

Podáváme horké i studené.

Poznámka

Horké zeleninové karbanátky podáváme s bramborovou kaší a osmaženou jarní cibulkou. Studené chutnají samostatně, nebo je podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept