Lasagne s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s jehněčím masem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 34962 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Jehněčí maso mleté |
15 plátek | Lasagne |
15 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 ml | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
30 ml | Sýr Parmezán |
45 ml | Víno bílé |
omáčka | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
900 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 128,8mg |
Draslík | 319,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 114,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Muškátový oříšek, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Lasagne, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme ji na oleji doměkka. Vložíme mleté jehněčí maso a utřený česnek. Smažíme za stálého míchání 10 minut. Osolíme a opepříme. Poté přilijeme víno a zprudka vaříme 2 minuty. Přidáme směs bylinek a nekoncentrovaný rajský protlak. Povaříme 50 minut za občasného promíchání. |
2 | Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Postupně přiléváme horké mléko. Po každém přidání vznikající omáčku důkladně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme do varu, mícháme a vaříme, dokud omáčka není hustá. Přisypeme nastrouhaný parmezán a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme a znovu promícháme. Odstavíme z plotny. |
3 | Dno zapékací mísy polijeme trochou masové omáčky a rozložíme 4 plátky předvařených lasagní. Přelijeme opět trochou masové omáčky a přes ní nalijeme trošku bílé omáčky. Poměr si rozložíme tak, abychom mohli takto vrstvit třikrát a završíme přelitím bílé omáčky. |
4 | Vršek posypeme nastrouhaným parmezánem a pečeme 35 minut dozlatova. Před servírováním necháme 10 minut odstát. |