Formanská kuřecí stehna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Formanská kuřecí stehna
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1200 g | Kuřecí stehna |
3 g | Pepř černý mletý |
350 g | Pórek |
40 g | Slanina vepřová |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
350 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 290,2mg |
Draslík | 822,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuřecí stehna, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Formanská kuřecí stehna postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na kolečka pórky, na nudličky slaninu, česnek a dáme do pekáče. Zalijeme jablečným vínem a vložíme kuřecí stehna. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. |
2 | Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5), až je maso propečené a měkké. |
3 | Vyndáme kuřecí stehna, slaninu, zeleninu a udržujeme je v teple. |
4 | Z výpeku sebereme lžící přebytečný tuk, pekáč postavíme na sporák a šťávu svaříme asi na polovinu. Přimícháme smetanu a opatrně prohřejeme. Procedíme. Hotovou omáčku rozdělíme na talíře, na ni upravíme slaninu, zeleninu, kuřecí maso a servírujeme. |