Krůtí prsa v žampionové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa v žampionové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35028 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
600 g | Krůtí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Slanina vepřová |
150 g | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
150 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 108,4mg |
Draslík | 719,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa v žampionové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pánvi máslo. Když začne pěnit, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka je 5 minut smažíme, průběžně promícháváme. Děrovanou naběračkou potom maso vyjmeme a udržujeme teplé. |
2 | Na pánvi vyškvaříme slaninu a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Přidáme půlky žampionů a společně asi 5 minut podusíme. Potom zaprášíme moukou a krátce osmahneme, průběžně promícháváme. |
3 | Přilijeme vývar, mícháme a vaříme nejméně 10 minut. Do omáčky vložíme opečené maso a zvolna upravujeme, aby se maso dobře prohřálo. Osolíme a opepříme. |
4 | Přidáme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme. Servírujeme posypané nasekanou pažitkou. |