Pečený králík na pivu se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený králík na pivu se zeleninou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35125 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brokolice |
150 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Kedlubna |
1,5 kg | Králík |
100 g | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 262,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kedlubna, Květák, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Králík, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený králík na pivu se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Králíka naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo, květák s brokolicí rozebereme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Králíka vložíme do pekáče vymazaného máslem, přidáme zeleninu, opepříme, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je králík měkký. |
3 | Maso během pečení poléváme výpekem a je-li potřeba, podlijeme horkou vodou. |