Recept

Zépékaný prosný nákyp se švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35175

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
20 g Hrozinky
400 g Kompot švestkový
6 dl Mléko plnotučné
100 g Máslo čerstvé
250 g Proso - obilky
2 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
20 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 660kJ
24% Sacharidy 85 g
38% Tuky 29 g
8% Sodík 155 mg
22% Bílkoviny 12 g

Zépékaný prosný nákyp se švestkami postup přípravy receptu:

1

Proso dáme do síta a přelijeme ho 2-3 x vařící vodou (1.5 litr). Pak ho dáme do zapékací misky, přilijeme 6 dl mléka, přidáme 2 špetky soli, 1 lžíci cukru, omyté sušené švestky bez pecek s hrozinkami, promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pomalu pečeme při 180°C přibližně 35-45 minut. Mléko se musí do prosa úplně vsáknout.

2

Prosnou kaši se švestkami rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme máslem a podáváme s švestkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept