Recept

Domácí kynuté briošky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35176

Ingredience

50 g Cukr krupice
7 g Droždí sušené
100 ml Mléko polotučné
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 263kJ
15% Sacharidy 56 g
39% Tuky 30 g
16% Sodík 313 mg
23% Bílkoviny 13 g

Domácí kynuté briošky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, cukr, sušené droždí a sůl. Přilijeme vlažné mléko, přidáme 3 vejce, vypracujeme těsto a hněteme 10 minut. Potom do základu zapracujeme změklé máslo a hněteme ještě 10 minut. Těsto vložíme do mísy potřené olejem a necháme do druhého dne v chladničce.

2

Těsto krátce prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. (Z každého dílu odřízneme malý kousek.) Těsto zakulatíme, vložíme do olejem vymazaných, vyšších kulatých formiček o průměru 12cm a navrch vmáčkneme vždy kuličku vytvarovanou z odříznutého těsta.

3

Briošky urovnáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme zchladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept