Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35204

Ingredience

1 kostka Bujón extra silný
3 ks Cibule
1 kg Krocan
80 g Máslo jihočeské
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 914kJ
2% Sacharidy 7 g
41% Tuky 31 g
24% Sodík 488 mg
65% Bílkoviny 37 g

Krocan na slanině postup přípravy receptu:

1

Krocana očistíme, umyjeme, položíme na pekáč a prošpikujeme ho s 50 g slaniny a nakrájeným česnekem.

2

Na pánvičce do rozpáleného sádla přidáme na kostky nakrájenou zbylou slaninu, osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme bujon, sůl, posypeme červenou paprikou, pepř, zalijeme vodou, půlku směsi vylijeme do krocana a druhou půlkou ho polijeme.

3

Připraveného krocana vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévaní vlastní šťávou a podlévání vodou, pečeme 100 minut.

4

Když chceme dosáhnout pravou barvu masa a křupavou kůžičku, krocana po celou dobu pečení potíráme máslem.

Poznámka

Pečeného krocana podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept