Vepřový plátek na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový plátek na pomerančích
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35218 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pomeranče |
90 ml | Pomerančová šťáva |
5 g | Sůl |
1,2 kg | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 733,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový plátek na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Pečeni nakrájíme na plátky a obě strany osolíme a opepříme, |
2 | potřeme hořčicí a z jedné strany je posypeme polovinou cukru. Kotlety narovnáme pocukrovanou stranou dolů na mělkou žáruvzdornou mísu. Oloupeme pomeranče, odstraníme všechnu bílou dužinu a pomeranče nakrájíme na tenká kolečka. |
3 | Plátky pokryjeme kolečky pomerančů, podlijeme pomerančovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec je posypeme zbylým cukrem. |
4 | Dáme asi na 35 minut do trouby předehřáté na 200°C, kotlety občas potíráme šťávou a necháme je propéct. |