Teplá polévka s chřestem a citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá polévka s chřestem a citronem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35263 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Chřest bílý |
1 ks | Citrony |
1 kostka | Cukr kostkový |
2 ks | Karotka |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 670,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citrony, Karotka, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplá polévka s chřestem a citronem postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Mrkev a chřest kuchyňsky očistíme a mrkev nakrájíme na kolečka. |
2 | V hrnci přivedeme zeleninový vývar k varu a do vroucího dáme mrkev, kterou vaříme asi 3 minuty. Poté přidáme chřest a vaříme doměkka. Když je chřest měkký, vyjmeme ho děrovanou naběračkou a nakrájíme na menší kousky. Chřest vrátíme do vývaru a přidáme uvařenou rýži. Vývar dochutíme solí a pepřem a prohřejeme. |
3 | Hotovou polévku dochutíme 1 kostkou cukru, naservírujeme do misek nebo talířů, a poté polévku ozdobíme celými kolečky citronu a nasekanou natí kopru a petržele. Podáváme horké. |