Vepřové plecko na švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plecko na švestkách
Vepřové plecko na švestkách
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 35265 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Med včelí |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
250 g | Švestky sušené |
1,5 kg | Vepřová plec |
450 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 152,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Švestky sušené, Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plecko na švestkách postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej. |
2 | Postupně přidáváme osolené maso a středně až prudce je 5 minut dohněda opékáme. |
3 | Zaprášíme moukou a za stálého míchání 2 minuty osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme ocet, med, sójovou omáčku, sůl a pepř. Přikryjeme a 1 hodinu dusíme. |
4 | Po hodině přimícháme nakrájené žampiony, švestky a dusíme tak dlouho, až je maso skutečně měkké. Před podáváním je ochutnáme, dokořeníme a ozdobíme petrželkou. |