Ragú s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú s květákem
Ragú s květákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35310 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Kapusta růžičková |
2 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Květák |
2 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pórek |
150 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Květák, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú s květákem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme přibližně 20 minut. |
2 | Do vařící se směsi dáme na kolečka nakrájenou mrkev, papriku, rozebraný květák, kapustu, na kolečka česnek, kari koření, pórek nakrájený na kolečka, osolíme, opepříme a chvilku dovaříme. |
Poznámka
Ragú servírujeme na teplé talíři s opečeným chlebem. Ozdobíme sterilizovanou kapii.