Pomerančový koláč se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový koláč se šlehačkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35442 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
80 g | Džem rybízový |
20 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
1,3 ks | Pomeranče |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 316,5mg |
Draslík | 157,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový koláč se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme do něj cukr a poté zlehka vmícháme vařečkou žloutky, rozpuštěné, prochladlé máslo, kůru i šťávu z 1/4 pomeranče a mouku. |
2 | Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. |
3 | Hotový koláč necháme prochladnout, vyklopíme, potřeme rybízovým džemem, dozdobíme ušlehanou smetanou a na dílky nakrájeným pomerančem a podáváme. |