Játra telecí ve vinné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra telecí ve vinné omáčce
Játra telecí ve vinné omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35488 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1,5 dl | Hovězí vývar základní |
4 ks | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno červené |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 157g |
Vitamín B6 | 4,1mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra telecí, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra telecí ve vinné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Játra otřeme, osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Přebytečnou mouku z nich setřeseme. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo a játra smažíme po obou stranách. Poté je vyndáme a dáme na talíř, zakryjeme a udržujeme teplé. |
2 | Do tuku v pánvi přidáme pokrájenou cibuli, celer a slaninu. Smažíme, přilijeme červené víno, hovězí vývar, šalvěj, worchester, nové koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 4 minuty. |
3 | Každou čtvrtku rajčete překrojíme ještě na polovinu. Přidáme je do omáčky a povaříme 3 minuty. |
4 | Játra podáváme přelitá omáčkou. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.