Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 3556

Ingredience

1 ks Citrony
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Povidla švestková
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 338kJ
3% Sacharidy 12 g
6% Tuky 4 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Omáčka povidlová postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme skořici a citronovou kůru a asi 10 minut vaříme.

2

Nakonec do omáčky přimícháme povidla a vše ještě 5 minut povaříme. Před podáváním do omáčky nalijeme lžíci rumu.

3

Omáčka je vhodná k vařeným i pečeným moučníkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept