Palačinkové závitky s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinkové závitky s mletým masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35586 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
40 g | Hořčice |
40 g | Hořčice gurmánská |
30 g | Koření Mleté maso |
20 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 325,1mg |
Draslík | 403,7mg |
Vláknina | 480,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hořčice gurmánská, Koření Mleté maso, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinkové závitky s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Přimícháme k mletému masu, přisypeme koření na mletá masa, hořčici a necháme odležet. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto na palačinky. |
3 | V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm postupně smažíme z těsta tenké palačinky. Ty pomažeme ochuceným mletým masem, zavineme, nakrájíme na slabší závitky a v rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Hotové závitky rozdělíme na talíře, podle chuti ještě pomažeme pikantní hořčicí a teplé podáváme. |