Recept

Palibrada – pikantní zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35594

Ingredience

2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
2,5 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 009kJ
6% Sacharidy 20 g
21% Tuky 16 g
26% Sodík 527 mg
13% Bílkoviny 7 g

Palibrada – pikantní zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Čerstvé hlávkové zelí očistíme a listy nahrubo pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozpálíme slaninu a když se začne smažit dorůžova, přidáme cibuli, kterou zpěníme. Pak přidáme zelí, kmín, sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut.

3

V pánvi rozpálíme olej, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlehnědou jíšku. Tu zalijeme 2,5 dl mléka, jíšku vymícháme dohladka a zamícháme ji k zelí. Dusíme ještě 5 minut a podáváme.

Poznámka

Zelí podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept