Recept

Kysané zelí z Valašska

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 35648

Ingredience

700 g Brambory
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
80 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
700 g Zelí kysané
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 199kJ
11% Sacharidy 39 g
16% Tuky 12 g
30% Sodík 605 mg
17% Bílkoviny 10 g

Kysané zelí z Valašska postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, 1,5 lžičkou soli a lžičkou kmínu. Uvaříme je doměkka (20 minut), pak je slijeme z vody.

2

Kysané zelí (pokud je příliš kyselé, tak ho v sítu propláchneme pod tekoucí vodou) dáme do hrnce na 1 lžíci rozpáleného oleje a krátce, asi 10 minut, ho pod pokličkou podusíme. Zelí ochutíme solí (0,5–1 lžička), cukrem a bílým pepřem.

3

Očistíme cibuli s česnekem. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. V pánvi na rozpuštěném másle cibuli usmažíme dozlatova. Drobně pokrájenou slaninu si usmažíme dozlatova zvlášť.

4

K bramborům přidáme podušené zelí, usmaženou cibulku, česnek, slaninu, promícháme a podáváme horké.

Poznámka

Valašské zelí podáváme samostatně, nebo jako přílohu k uzenému masu nebo karbanátkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept