Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35680

Ingredience

1 ks Feferony
60 g Kapie
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Pivo světlé 12% 4,5% obj.
300 g Prejt
4 polévková lžíce Strouhanka
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 špetka Sůl
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 405kJ
3% Sacharidy 9 g
14% Tuky 10 g
11% Sodík 217 mg
24% Bílkoviny 13 g

Obalený prejt postup přípravy receptu:

1

V hrnci s vodou uvaříme 3 ks vejce, scedíme a dáme vychladnout.

2

Na pánvi s rozpáleným sádlem upečeme 6 ks omelet (na jednu porci omelety 1 ks vejce).

3

Jaternice dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájenou papriku, feferonku, kapii, petrželovou nať, vařená, oloupaná a na kostky nakrájená vejce, všechno promícháme. Upečené omelety naplníme, jaternicovou směsi, srolujeme, konce uzavřeme a obalíme v mouce, v osoleném, opepřeném, rozkvedlaném vejci s pivem a strouhance.

4

Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm pozvolna z obou stran dozlatova smažíme připravené prejty.

Poznámka

Servírujeme na teplém talíři s bramborovou kaši a kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept