Hříbková polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbková polévka se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35771 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
300 g | Hříbky čerstvé |
5 g | Kmín drcený |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
100 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 769,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 414,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbková polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, hříbky očistíme, nakrájíme na plátky. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory a přivedeme k varu. V pánvi na sádle orestujeme hříbky a přidáme je k bramborám. Ve smetaně rozmícháme mouku, vmícháme do polévky, ochutíme kmínem, pepřem, solí, polévkovým kořením, krátce povaříme a odstavíme. Polévku nalijeme do talířů a ještě horkou podáváme. |