Houbová nádivka s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová nádivka s pivem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35772 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
400 g | Houby čerstvé |
2 špetka | Kmín mletý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
6 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání formy | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 576,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Rohlíky bílé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová nádivka s pivem postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme a namočíme do piva, petrželovou nať nasekáme. |
2 | Houby nakrájíme a dusíme na másle, osolíme a opepříme. Zchladlé houby v míse smícháme s vymačkanými rohlíky, rozmíchanými žloutky a petrželovou natí. Do hotové nádivky vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Nádivku pečeme ve formě vymazané máslem a vysypané strouhankou v předehřáté troubě. |